Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om OK Milan

Följ

OK Milan

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
OK Milan
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn OK Milan
Adress Skogsbärsgatan 2 - Britt-Marie Eklöf
Postadress 71333 Nora
E-post info.okmilan1@gmail.com
Orgnr 877100-6957
Kontonr 516-4736

Om OK Milan

Milan - fotboll eller orientering?

Orienteringsklubben Milan bildades en februarikväll - på anrika Pershytte Grufvebolags matservering - samma år som Snoddas slog publikrekord i Nora Folkets Park. Och då vet ju alla, som kommer ihåg Snoddas förstås, att vi talar om år 1952. Tidigare hade orienterarna på orten representerat IFK Noras orienteringssektion samt den i Gyttorp verksamma föreningen IK Noraskog.

Just före bildandet av specialklubben Milan hade främst orienterarna i IFK Nora känt sig lite "avglömda" då det mesta i kamratföreningen kretsade kring fotboll, bandy och annan arenaidrott. Man bestämde sig för att gå sin egen väg tillsammans med orienterarna i Noraskog.

Och trots att man var lite gramse för att fotbollen tog allt intresse så skaffade man sig ett synnerligen fotbollsklingande namn: MILAN. Till och med den kände "Rit-Ola" gjorde en kul grej i Expressen om det märkliga namnet på den nya skogsluffarklubben. Märk väl att han gjorde den klassiska teckningen i tron att Noraorienterarna verkligen hade lånat MILAN-namnet från Italien och sedan satt "OK" före. Märk väl.

Så var ju inte alls fallet. Milan syftar naturligtvis på den i Nora Bergslag förr så vanliga kolmilan - vilket åtskilliga kolbottnar bär vittne om i dessa trakter. Redan det första året fick klubben sina största framgångar med seger både på ind. dag-DM och natt-DM genom senioren Kåre Mossberg. Året därpå tog seniorerna hem Budkavle-DM genom Bertil Olsson, Gösta Andersson och Kåre Mossberg. Efter detta har framgångarna växlat med både höga höjder och djupa sänkor - för att tala orienteringsspråk.